Bespaar direct op je energierekening

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Tips om energie te besparen in een studentenhuis

Als student die in een studentenhuis woont, kan u flink besparen op uw energieverbruik. Dit is niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor uw portefeuille. Door enkele energiebesparende tips in acht te nemen kan u al heel wat besparen. De tips in dit artikel kosten u niets. Integendeel, ze leveren u zelfs geld op.

Nuttige tips om te besparen

1. Een graadje lager, een grote besparing

Door de thermostaat een graad lager te zetten dan wat u gewoonlijk doet, kan u tientallen euro's per jaar besparen op de energiefactuur. Hiervoor hoeft u geen kou te lijden. Vaak merkt u amper het verschil en met een lekker warme trui aan en warme pantoffels, heeft u het met die graad minder ook perfect warm.

2. Weekend! Niets vergeten?

Tijdens het weekend gaan de meesten studenten naar huis. Is dit bij u ook het geval, vergeet dan niet na te gaan of u alle lichten hebt gedoofd en alle elektrische toestellen hebt uit gezet. Denk hierbij aan een computer, printer, televisie,... Als u gebruik maakt van een stekkerblok kan u met één druk op de knop al uw toestellen uitschakelen. Dit is belangrijk, want ook in stand-by verbruiken toestellen energie.
Nog belangrijker is het om de verwarming uit te zetten alvorens het studentenhuis te verlaten. Een studentenhuis verwarmen terwijl u niet aanwezig bent heeft geen enkele meerwaarde en kost op het einde van de rit handenvol geld.
Deze tips gelden ook wanneer u een hele dag naar de les moet.

3. Bespaar samen!

Uw huisgenoten willen waarschijnlijk ook wel de energiekosten drukken en energie besparen. Werk daarom samen. Samen koken is niet alleen veel leuker dan alleen koken, het helpt u ook energie te besparen. Hetzelfde geldt ook voor samen de was doen. Zoek iemand die ook zijn was moet doen en deel de kosten.

Vergelijk prijzen van energieleveranciers

Door prijzen te vergelijken van energieleveranciers kan u enorm besparen. De prijzen van energieleveranciers zijn ook niet vast. Daarom loont het om deze vergelijking regelmatig opnieuw te maken en ook rekening te houden met tijdelijke acties. Het vergelijken van prijzen is het meest eenvoudig door gebruik te maken van een website zoals overstappen.nl
Deze site vergelijkt de prijzen van alle energiemaatschappijen . Door op deze site uw gegevens in te vullen krijgt u gegarandeerd de laagste prijs.

Maak de overstap en begin te besparen

Overstappen naar een andere energieleverancier hoeft niet moeilijk te zijn. Bespreek deze optie met uw huisbaas en geef bijvoorbeeld aan dat u het opzoekwerk wel wil doen.
Via overstappen.nl kan u gratis en zonder gedoe de vergelijking maken en overstappen naar een andere leverancier. Bekijk dus snel of het voor u voordeliger is om over te stappen en begin te besparen.

Category: