Uitvaartverzekering

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?
Het is niet meteen is het gezelligste onderwerp, maar een uitvaartverzekering afsluiten,dekt wel de kosten van een begrafenis of een crematie.
Het is dus geen levensverzekering maar een kostenbesparing voor uw nabestaanden die bij het moment van overlijden best veel financiële en administratieve beslommeringen krijgen. U neemt een zorg uit handen.

 
Uitvaartverzekering vergelijken
Verscheidene maatschappijen bieden een uitvaartverzekering aan met specifieke eigenschappen. Een uitvaartverzekering vergelijken zorgt ervoor dat u met de juiste partner de beste premies
voor uw situatie vindt.
Let vooral op deze opties

  • Prijs per leeftijd per maand
  • Kinderen meeverzekerd
  • Belastingvoordeel
  • Uitzonderingen en beperkingen

U bent steeds vrij diverse offertes op te vragen bij verschillende makelaars.

 
Verzekerd kapitaal en premies
Welk bedrag je verzekert, is vrij te bepalen, met een minimum en een maximumbedrag, afhankelijk van de verzekeraar. Het verzekeringscontract dat u aangaat, is onderworpen aan de Nederlandse wetten.

Voor het betalen van de premies zijn er twee mogelijkheden:

1. U betaalt vaste maandpremies die je al dan niet laat indexeren. Dat betekent een jaarlijkse stijging van ongeveer twee procent wat ook dezelfde evolutie is met de stijgende kosten van een uitvaart.
2. Of u legt een koopsom (verplicht vanaf een leeftijd van bijvoorbeeld 70 jaar). Hiermee betaal je dus éénmalig een berekende som.

 
Uitvaartverzekering versus overlijdensrisicoverzekering
Beide verzekeringen houden rekening met mogelijke overlijdensrisico's. Toch zijn er verschillen.

Een uitvaartverzekering dekt de kosten voor je begrafenis of crematie en kan de nabestaanden bijstaan bij het organiseren van deze plechtigheid. Een uitvaartverzekering heeft een levenslange looptijd.

Een overlijdensrisicoverzekering betaalt bij overlijden jouw deel van de financiële lasten af zoals een hypotheek, of de huur en studiekosten van de kinderen. Een overlijdensrisicoverzekering ga je aan voor een bepaalde periode en is bijvoorbeeld verplicht bij een hypotheeklening. Bij een overlijdensrisicoverzekering keren ze alleen geld uit indien je overlijdt tijdens de duur van de verzekering.

Category: