Welke kleurtemperatuur moeten je LED Panelen zijn?

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Rankshaper.com

Of je LED panelen nu gebruikt als primaire lichtbron, of om iets aantrekkelijk te presenteren, je zult rekening moeten houden met de kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur geeft aan waar de kleur van verlichting valt in het Kelvin spectrum tussen blauw en rood. Blauwe temperaturen zijn koeler en hebben een hogere Kelvin waarde, terwijl rode temperaturen warmer aanvoelen. Voor iedere situatie bestaat een passende kleurtemperatuur.

Als je op zoek bent naar binnenverlichting wil je meestal LED panelen met een natuurlijk licht, vooral wanneer er weinig licht van buitenaf binnen komt. Natuurlijk licht bevindt zich rond de 5500K. Wil je een warmere sfeer over brengen, bijvoorbeeld in een restaurant, dan zul je moeten kijken naar LED panelen van rond de 2000K. Als je LED panelen vooral als decoratie gebruikt en niet als primaire lichtbron, dan ben je misschien op zoek naar iets koelers. Dit betekent een meer blauwe kleurtemperatuur en dus hoger in het Kelvin spectrum. Koelere witte of blauwe verlichting wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt wanneer je producten wilt showcasen.

Als je van plan bent een ruimte te gaan gebruiken voor fotografie of video opnamen is het belangrijk om te zorgen voor een gebalanceerde kleurtemperatuur. Verlichting tussen 3000 en 4000 Kelvin is vrij gebalanceerd en toont geen blauwe of oranje kleuren.

Kijk dus van te voren goed welke sfeer je wilt creƫeren en welke kleurtemperatuur daar het beste bij past. Hoge Kelvin waarde betekent een koele sfeer, gemiddelde Kelvin waarde een neutrale sfeer en lage Kelvin waarde een warme sfeer.

Category: