Website laten maken

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

Wil je een website laten maken, dan zul je gauw merken dat je wordt overspoeld door mensen die dat 'wel voor je kunnen doen' . De een is nog goedkoper dan de andere, soms kun je voor enkele euro's al een eigen website laten maken. Echter, het is niet te zeggen dat je dan een goede website krijgt, die precies is zoals jij wilt dat het publiek hem ziet. Of nog erger, misschien kan het publiek jouw website niet eens zien, omdat zij een andere browser op hun computer hebben staan dan jij, of jouw websiteontwerper. Als je ervoor kiest een website te laten maken, zorg dan dat je iemand opzoekt met enige deskundigheid. Immers, een beetje knippen en plakken kun je zelf ook nog wel.

Wat komt er allemaal bij kijken om een website te maken?

Een website moet er natuurlijk mooi uitzien, maar ook is het belangrijk dat je de juiste informatie op je website zet. Denk er eens over na wat jouw bezoekers willen lezen, of willen zien. Je kunt natuurlijk vertellen wat je zelf te vertellen hebt, maar zeg eens eerlijk? Wie zit er op jouw verhaal te wachten, behalve je vrienden, en de mensen die je kent? Beter is het om iemand geïnteresseerd te krijgen in jouw site, dan om iemand te overstelpen met verhalen die alleen leuk zijn voor de mensen die jou kennen. Ook moet een website technisch goed in elkaar zitten, je wilt dat iedereen jouw website kan bekijken, onafhankelijk van de computer waar hij achter zit. Of eigenlijk, onafhankelijk van het apparaat waar hij achter zit, zo kan je via een mobiel heel raar beeld krijgen, terwijl jouw website juist bedoeld is voor mensen die onderweg zijn.

Door wie je website laten maken?

Wil je je website door iemand laten maken, waarvan je niet weet of die er wel verstand van heeft? Vraag dan in ieder geval referenties. Probeer eens uit of de voorbeelden die je krijgt ook goed werken op een oudere computer, of met een andere beeldscherminstelling. Ook kun je eens testen of je de website gemakkelijk online kunt vinden via een zoekmachine naar keuze. Weet degene die jouw website gaat maken niet wat SEO is, of hoe je dat aanpakt? Dan kun je beter verder zoeken naar iemand die dat wel weet. Immers, een slechte, of niet goed werkende website levert je weinig bezoekers op. Voor een gratis hobby-site is dat misschien niet zo erg, maar als je bedrijf er van af hangt...