Voordelen en nadelen van een .eu domein

We hebben onze eigen SEO tool ontwikkeld, waarmee je een heel goed overzicht krijgt van de keywords die echt belangrijk zijn:

In december 2005 is het .eu top-level domein van start gegaan. Sinds april 2006 is het voor iedereen mogelijk om elk beschikbaar .eu domein te registreren. In augustus 2006 waren er al 2 miljoen .eu domeins geregistreerd, en het is nu na .de en .uk het grootste domein van Europe.

Voor veel namen en trefwoorden zijn de .nl en/of .be domeinen al geregistreerd. In zo'n geval kan het interessant zijn om een .eu domein te nemen. Vooral als de website niet alleen bedoeld is voor Nederland of Belgiƫ. Maar ook als het belangrijk is om in 1 nationale markt te scoren: met Google Webmasters kun je alsnog instellen of een site met een .eu domein gericht is op een specifieke nationale markt. Grappig is dat je in januari 2011 nog niet kunt kiezen voor de hele Europese Unie.

Op het gebied van indexatie van je website in Google maakt het niet zo heel veel uit wat voor domein je neemt. Als je maar zorgt voor veel links naar je site.

Daarnaast kun je bij Google Webmasters instellen op welk land je site gericht is. Als je in meer dan 1 land wilt scoren heb je pech, dan kun je het beter open laten staan, maar als je website alleen gericht is op Nederland kun je dit makkelijk instellen en dan zul je waarschijnlijk zien dat er eigenlijk geen verschil meer is tussen .nl en .eu.